sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Söpöyskuvia ja tärähtäneitä

Kissojen kuvaaminen on välillä haasteellista. Ne ovat joko niiiiin kyllästyneen näköisiä ja kääntävät päänsä pois EVVK-tyyliin (ei-voisi-vähempää-kiinnostaa). Tai sitten on niin vauhti päällä, että kuvista tulee sen näköisiä, että ne on otettu pyrstötähdestä tai liikkuvista autonvaloista. Tai kuvassa ei ole enää kissaa, vaikka juuri äsken oli.

 Tässäkin tuntuu pää ja häntä elävän omaa elämäänsä. Liian pitkä valotusaika, selvästikin. Valotusajasta puheen ollen, en ole vielä hankkinut uutta kameraa. Vanha pokkarikin kyllä alkoi taas toimia. Suunnittelin käyttäväni veronpalautuksen omaan joululahjaan, mutta runsaan kolmenkympin palautus ei kovin hienoon kameraan yllä.


Mimmistä saa hyviä paikallaan pysyviä otoksia parhaiten näköjään keittiön pöydällä. Mimmi on juuri osallistunut joulukorttien kirjoittamiseen ja huomasi, että hiiri pyrkii karkuun. Äkkiä tassu päälle!


Sitten on näitä kuvia, joissa kisut ovat niin sovussa, mutta koko ajan liikkeessä. Noin puolen minuutin päästä tästä kuvasta on tosin täysi taistelu päällä.


Tänään sain Veeran poseeraamaan kunnolla ja otinkin monta kuvaa peräkkäin. Joka toisessa kuvassa Veera tosin katsoi toiseen suuntaan ja toiseen suuntaan, mutta välillä onnisti.


Tässäkin otoksessa on söpöyttä, vaikka korvat nousivatkin hassusti, kun Veera kuuli jotain ääntä.
Eläinten kuvaaminen vaatii paljon työtä, onneksi ei enää nykyään filmiä, kun digiaikana voi räpsiä kameraa kustannuksista välittämättä niin paljon kuin sielu sietää.

Sen verran olen realisti, että mitään joulukorttikuvia en edes kuvittele kissoista ottavani, niin kuin eräät (hyviä otoksia mm. täällä).

Ps. Muistathan osallistua Puutarhakissat-kalenterin arvontaan, täällä.

2 kommenttia:

 1. Hyvänen aika! Mihin aikaan vuorokaudesta teillä on ollut noin valoisaa? Hienoja ja hauskoja kuvia kauniista kohteista. Kohta, ihan kohta alkaa pöivät pidetä, alkaahan! Terv L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei L.
   Ikkunan edessä oli muistaakseni parina päivänä aika valoisaa. Kyllä niin odotan valoa, ihan kamalan pimeää on ollut. Onneksi on kynttilät!

   Poista